The ADHD Awareness Award


Vi kommer att offentliggöra mottagare av utmärkelsen  the ADHD AWARENES AWARD 

Vi ser fram emot att få in nomineringar för 2016 .                                                  

 

20130824-185235.jpg

En av mottagarna av utmärkelsen the ADHD Awareness Award har varit  Kollektivet Livet och Riksförbundet Attention för filmen “Jag har ADHD “och för aktiviteten kring den.Se filmen här :

“Jag har ADHD”

Utmärkelsen ADHD Awareness Award delas ut en gång om året till personer som gjort något extra i att stödja människor med ADHD eller på annat sätt förmedlat ett viktigt budskap om ADHD till andra.

tidigare mottagare ADHD Awareness Award är:

2012 Riksförbundet Attention och kollektivet livet

2011 Frank Andersson och Petter

2010 Johnnie Wessman

Alla kan vara med och nominera

ADHD Awareness / ADHD Awareness Week Sweden Är det ideella nätverksprojektet som delar ut utmärkelsen en gång om året.Nätverket finns till för att skapa uppmärksamhet kring och förståelse för ADHD – Alla kan vara med . Under månaden Oktober (tidigare under the ADHD Awareness Week) visar vi landet runt genom små och stora aktiviteter att det finns goda möjligheter för människor med ADHD att leva ett bra liv. Vi vill särkilt lyfta fram och uppmärksamma starka sidor och möjligheter.Vi informerar för att att motverka mytbildning och stigmatisering.

ADHD Awareness Week startade i USA för några år sedan och en del länder har tagit initiativ till egna kampanjer och aktiviteter. Alla som är intresserade kan vara med, privatpersoner, företag ,myndigheter föreningar och organisationer.Projektet startade 2010 utvecklas och växer för vart år .

Över 4 % av alla vuxna har ADHD. Väldigt många älskar gillar eller beundrar någon med ADHD. En del utan att veta om det.

Gå med i vår grupp på Facebook

ADHD Awareness Sweden